Naučili jsme se po domácku zpracovat mléko

Naučili jsme se po domácku zpracovat mléko

V červnu se účastníci kurzu zpracování mléka dozvěděli, jaké existují vychytávky pro snadnou výrobu domácího bílého jogurtu, přírodního sýra a tvarohu. Díky podrobnému výkladu plného osobních zkušeností pana lektora Petra Rubáše se krok za krokem naučili, jak při výrobě postupovat, na co si dát pozor, kde nakupovat suroviny, čeho se při práci vyvarovat. Protože se jednalo již o „zasvěcené“ zpracovatele, vyměnili si rady a typy i mezi sebou navzájem, jako bonus dostal každý účastník publikaci Domácí zpracování mléka.

A kontrolní otázka: znáte vzoreček pro výpočet množství syřidla potřebného k výrobě sýra?

Děkujeme všem, co na kurzu přiložili ruku k dílu a přejeme hodně zdaru při výrobě Vašich lahůdek 🙂

P1120312 P1120310
P1120274 P1120271 kurz zpracovani mleka P1120330 P1120325 P1120324 P1120283 P1120290 P1120304 P1120317 P1120321 P1120323 P1120278IMG_2270IMG_2271IMG_2273IMG_2275